Interview pien:

Pien vond mijn werk erg vet.
Ze zei dat ik me vrij vaak vastklampte op een momentopname, en dat dat iets is waar ik goed in ben.
We grapten dat het misschien iets wat van de popcultuursector, waar alles maar een keer gebeurt.

Ik bevries dus heel erg veel een moment.

Toen ik vroeg of dit uit de muziek kwam antwoordde ze volmondig ja: beweging is namelijk erg mooi terug te zien in de werken die ik voor andere bedrijven maak. Het commerciele werk laat voor haar meer zien van mijzelf dan wat het voor mij laat zien over mijzelf, gekgenoeg.

Op de vraag of ik meer met beweging los van fotografie moest doen: kwam geen duidelijk antwoord.
Wel kwamen we er uit dat we zagen dat ik een geschiedenis had in andere kunstvormen. 

De stagemethode van gewoon een website laten zien werkte prima.
Pien raadde mij aan om stage te gaan lopen bij michael wolf: de man van tokyo compression.

Gesprekje met Victor Wennekes

Victor was ten eerste vrij positief over mijn werk. We vonden het beide grappig dat mijn werk vrij anders is als ik vrij werk maak tegenover school. In mijn vrije tijd ben ik heel erg documentair bezig, terwijl conceptueel werk echt voorrang heeft voor school.

We begonnen te spreken over mijn wil om ook via mijn stage mijn techniek te verbeteren. Ik sprak over Platon en zijn perfecte werk. Victor vond mijn techniek echter goed genoeg om te zeggen dat dit niet het uitgangspunt van mijn stage moest zijn. Ik had het vooral over het perfectioneren van licht, maar hij vond dat al prima.

Victor gaf mij een paar tips over andere fotografen die erg werken met het observeren van de menigte, en daar veel werk mee maken. Ik vind veel van die werken wel vet, zoals dat van Paulien Oltheten. Toch is het niet perse wat ik wil.

Tot slot kwamen wij tot een punt dat het opzoeken van de grens vaak een terugkerend aspect is in mijn werk, in welke manier dan ook. We waren het beide eens dat ik een stagebegeleider moest opzoeken die mij helpt in deze visie. Iemand als Bruce Gilden ofzo, die hier dan gelijk vrij weinig om geeft ook. We kwamen er samen achter dat deze visie mij meer gaat helpen bij een stage dan het daadwerkelijk leren van hoe licht werkt. Ik zoek ook de grens op door helemaal niet bij een fotograaf stage te willen lopen. Ik denk dat het in ieder geval niet perse hoeft. 

Ik reflecteer op dit gesprek dat het vrij vitaal was om een mening van iemand anders te horen + begrijpen. Ik denk dat het van essentieel belang is geweest om mijn werk op mijn computer te laten zien, omdat ik ook snel dingen heb kunnen opzoeken. Ik zag dat Victor mijn visies begreep en mij ook aanspoorde om stages te zoeken bij mensen die dezelfde visie hebben als ik. Zo heb ik het zoeken van een stage nooit bekeken, maar ik zal hier rekening mee houden. Ik ken veel kunstenaars die heel erg hun eigen visie hebben, en deze niet perse agressief doordrukken. Victor leek dit niet helemaal te begrijpen, maar dit komt denk ik ook door mijn communicatie, wat altijd een punt is. Het is altijd leuk en leerzaam om van iemand anders zijn visie op je werk te horen.

Gesprekje Mariama attah:

Mariama had echt een leuke en interessante blik als maker. het gesprekje was vrij kort, maar zo intenst dat ik het merendeel ben vergeten op te schrijven.
Net zoals bij victor kwam het opzoeken van de Grens terug in dit gesprek. Mariama zei dat ze een grens zag van wanneer iets echt van "mij" is als maker. waar creëer ik mijn handtekening. Dit viel mij achteraf ook erg op. hierdoor ben ik het edit proces als een speciaal proces gaan zien in de fotografie. de story vormt zich in photoshop. Dit zag zij ook zo. ik voelde heel erg Mariama's begrip in mijn project.

Wel vond ze de tekeningen onbegrijpelijk, maar toen ik dit uitlegde heel erg begrijpelijk. Ik merk heel erg dat ik het fijn vindt met beelden te werken die niet door een camera zijn gemaakt, maar door mijn lichaam. Vét dope om te horen. Wel betwijfel ik of ik wil dat mijn tekeningen in het eerste opzicht al meteen herkenbare objecten zijn. leuk was ook dat de naam Paulien oltheten weer voorbijkwam als stage. Toen ik zei dat ik eigenlijk niet bij een fotograaf wilde stagelopen (behalve Anton Corbijn dan) , werd dit aangemoedigd.

Hierna hebben wij een gesprek gehad over stages: Ik ben namelijk nogsteeds van idee dat de stage die ik ga hebben, vrij moet zijn. Ik moet vrij zijn in mijn maakproces, terwijl ik wel bijvoorbeeld dingen samen met mijn stagebegeleider doe. Hierop kwam Mariama op het idee  om bij een expositieruimte stage te lopen, wat ik juist een heel erg slecht idee vindt. Mariama noemde bijvoorbeeld foam, of huis marseille.

Ik reflecteer op dit gesprek als een gesprek wat echt heel erg fijn was om te hebben. het voelt vaak goed als mensen je begrijpen merk ik. ook is het fijn om in te zien dat mensen belang hebben bij iets anders dan puur foto's. andere soorten beeld bedoel ik dan.

Gesprek met Mathijs Hannink:

Mathijs was heel relaxed om mee te praten. we hebben in.totaal een uur gepraat over kunst in het algemeen, en mijn werk in het bijzonder. Mathijs studeerde op de HKU IBB en is nu afgestudeerd.

Mathijs was heel erg enthousiast over mijn werk, en dan vooral het aspect fotografisch aspect vond hij erg vet. Toen het gesprek verder ging over het het niet fotografische beeld wat ik vaak bij mijn werk zoek, ging het vrij snel over de artworks van Pink Floyd en de combinatie van fotografie en andere media. Hoewel ik dit soort werken heel erg vet vindt, is crossmedia niet wat ik wil.

Gebaseerd op mijn andere beeldende werken, ging het gesprek verder op controverse. Mathijs zag een grote controverse in mijn werk als terugkomend aspect. Dit heb ik zelf nog niet verder ingezien, maar het lijkt tot dusver inderdaad te kloppen. Ik heb voor de verandering Mathijs ook nog gevraagd wat hij zou doen als hij mijn werk gerechtigd kreeg, maar hierop had hij geen duidelijk antwoord. toen ik zei dat mijn tekeningen afstammen van het feit dat ik vroeger in de graffiti zat, bracht dat het werk naar boven van onder andere trouble Andrew, waar ik zeker stage zou willen lopen. Mathijs zag zeker de overeenkomst, al was ik als maker expressiever, en liet ik ook mijzelf gaan in het maken van het beeld. beide zagen wij een heel erg gecontroleerd aspect terug in de graffiti werken van onder andere SHOE, DONDI en Warhol. Wat we hier wel in terugzien, is wederom de controverse.

Dit was verreweg het meest relaxende  gesprek van de drie. Ik had heel erg het gevoel dat Mathijs ook met nieuwe dingen kwam die ik zelf niet in heb gezien.

Plekken waar ik stage wil lopen:
Trouble Andrew
Bruce gilden
Anton Corbijn
Martin schoeller
Paulien oltheten
Red light studio

PORTFOLIO:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het eerste wat in mij opkomt tijdens het maken van mijn portfolio, is dat alles in een moet. In mijn ogen moet het gewoon een big pile of shit zijn die ik heb gemaakt. Om een of ander manier voelt dit vooralsnog alsof het de beste manier is, met mij vertellend erbij. sommige van mijn werken hebben geen introductie nodig, sommige wel. Ik denk dat het beter is voor het beeld dat ik bij alles sta te vertellen.

De eerste setup is dan ook op een pile op deze website. dit doe ik omdat ik wilde checken hoe alles stond. dus dit basically is all there is, en dit doe ik expres. Maite gaf me al direct de tip om als eerste het werk te laten zien wat af is, omdat dat staat als een huis. Ik denk dat dit van groot belang is, maar ik vind het ook vet om werk door elkaar te laten zien, omdat alles dan wat luchtiger overkomt, zonder de diepte in te gaan met beeld. Dat diepte ingaan, wil ik graag doen met woorden. Dit is voor mij nog een te ontwikkelende kant.

Doel van de stage: 
- Dagelijks bespreken :Het lijkt mij heel dope om dagelijks werk te bespreken met een stagebegeleider (die niet perse fotograaf hoeft te zijn), omdat ik heel erg benieuwd ben wat mensen denken over mijn werk. dit is van essentieel belang voor de kijk op mijn eigen werk

- Nieuwe technieken te leren die buiten fotografie liggen: Beeldend is er meer dan fotografie, maar niet alles komt recht op je pad.

- Werken aan werk wat niet van 'jou' is. Ik wil leren hoe het is om te werken op een set, of iets op de achtergrond te doen voor andermans beeld. Ik wil kijken of mijn visie mee kan tellen voor het eindresultaat en wat ik hier van leer. Ik wil na de stage weer reflecteren op mijn eigen werk, en kijken wat er qua visie is veranderd.
-veel werk maken: Ongeacht school enzo, maar je bent toch lang niet altijd bezig met werk maken. Het lijkt mij dope om te leren om gewoon dag in dag uit werk te maken, and nothing else.

You may also like

Back to Top